Jak przygotowujemy nasze burgery?
Jak przygotowujemy nasze burgery?
Zaczynamy od wyboru odpowiedniego kawałka antrykotu, który charakteryzuje się idealną proporcją mięsa chudego do tłustego. Jest to niezwykle ważny etap. Od niego zależy kruchość, kleistość, soczystość i przede wszystkim smak gotowego burgera.
Wybrany antrykot poddajemy sezonowaniu, czyli przechowywaniu w warunkach niskiej temperatury i wilgotności oraz odpowiedniej cyrkulacji powietrza przez 21 dni. Dzięki temu procesowi mięso nabiera wyjątkowych walorów smakowych i niezwykłej kruchości.
Następnie mięso jest mielone i formowane w burgery, które w końcu trafiają do lady chłodniczej w naszym sklepie firmowym. A tam, już nie mogą się na Was doczekać!
Burgery sezonowane idealnie nadają się do szybkiego przygotowania na grillu lub patelni grillowej. Wspaniale smakują w zrumienionej bułce ziarnistej, podane wraz z warzywnymi dodatkami i sosami.
Świeże burgery czekają już na Was w sklepach firmowych KISZECZKA. Tu sprawdzicie ich lokalizacje: https://kiszeczka.pl/sklepy/
Burgery i inne kiszeczkowe pyszności możecie kupić również poprzez naszą stronę internetową: https://kiszeczka.pl/kategoria-produktu/mieso/wolowina-sezonowana/
Serdecznie zapraszamy! I życzymy smacznego!