Brak tłuczka w domu lub problem z pocięciem schabu na idealnie równe kotlety? Doskonale rozumiemy te problemy. Dlatego przygotowaliśmy dla Państwa szereg dodatkowych opcji przygotowania mięs i wędlin jeszcze w sklepie, przez naszą obsługę, znacznie ułatwiających przyrządzenie posiłku w warunkach domowych.
Sklep internetowy a sklepy stacjonarne
O poniższe możliwości możecie Państwo poprosić zarówno przy składaniu zamówienia w sklepie internetowym kiszeczka.pl jak i sklepach stacjonarnych. W przypadku sklepu internetowego, prosimy wpisać takie uwagi przy poszczególnych zamawianych wyrobach.
Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi dostępnymi możliwościami poniżej.
Opcje przygotowania surowych mięs:
W przypadku surowych mięs oferujemy Państwu poniższe możliwości:
- mielenie mięsa
- pocięcie na kotlety
- rozbicie płatów mięsa na kotlety za pomocą profesjonalnego urządzenia – steakera
- marynowanie mięsa w naszej firmowej marynacie – czosnkowej lub paprykowej
- pakowanie próżniowe – przedłuża czas bezpiecznego przechowywania mięsa w lodówce nawet do 7 dni.
Opcje przygotowania wędlin:
W przypadku wędlin będą to takie opcje jak:
- pocięcie na plastry lub pozostawienie w całym kawałku
- pakowanie próżniowe – przedłuża czas bezpiecznego przechowywania wędlin w lodówce do 14 – 21 dni, a wędlin dojrzewających nawet do 3 miesięcy.
Opcje przygotowania – szczegółowe informacje:
MIELENIE MIĘSA
W przypadku takich mięs jak np. szynka wieprzowa, polędwica czy łopatka wołowa możecie Państwo poprosić o zmielenie mięsa lub wybrać gotowe pozycje z naszego asortymentu, np.:
POCIĘCIE NA KOTLETY
Możemy pociąć na plastry niektóre rodzaje mięs, przykładowo karkówkę, schab, rostbef, polędwiczki, a nawet schab z kością. Cięcie na naszej maszynie będzie gładkie i równe nawet w przypadku mięs z kością, co w warunkach domowych mogło by stanowić duże wyzwanie.
ROZBICIE PŁATÓW MIĘSA NA KOTLETY
Dzięki zastosowaniu profesjonalnego urządzenia jakim jest steaker, możemy ekspresowo, jeszcze w sklepie rozbić wybrane rodzaje mięsa na pyszne, delikatne kotlety. Polecamy tą opcję do mięs takich jak np. ligawa, schab czy polędwica. Stanowi to dużą oszczędność czasu i pracy, którą trzeba wykonać przy przygotowywaniu domowych kotletów.
Przykład rozbicia mięsa na kotlety – ligawa:
MARYNOWANIE MIĘSA
Proponujemy zamarynowanie wybranego kawałka mięsa w przygotowywanej przez nas na bieżąco firmowej marynacie. Mają Państwo możliwość wyboru marynaty czosnkowej lub paprykowej. Prosimy o wskazanie wybranego rodzaju przy składaniu zamówienia.
Marynowanie idealnie sprawdza się w przypadku mięs na letniego grilla. Zakupione mięso można od razu, bez zbędnych przygotowań przyrządzić na rozgrzanym ruszcie, nie martwiąc się o dodatkowe doprawienie. Szczególnie polecamy zamarynowanie karkówki, boczku oraz kawałków kurczaka (udek, skrzydełek itp.). Przyrządzone na grillu smakują wyśmienicie!
Przykład marynowanego mięsa:
PAKOWANIE PRÓŻNIOWE
Na Państwa prośbę możemy zapakować próżniowo niemal każdy kawałek mięsa czy wędliny. Pakowanie próżniowe polega na ścisłym otoczeniu produktu folią, ograniczając do minimum pozostające w opakowaniu powietrze i uniemożliwiając całkowicie dopływ nowego. Tak zabezpieczone mięso czy wędlinę można przechowywać znacznie dłużej. Dla surowego mięsa, czas bezpiecznego przechowywania może wzrosnąć z 1 – 2 dni do nawet 7, a w przypadku wędlin czas ten wydłuża się do 14 – 21 dni (w przypadku wędlin dojrzewających tj. np. szynka parmeńska czy salami – do nawet 3 miesięcy). Jest to zatem najwygodniejsza opcja pozwalająca przedłużyć świeżość mięs i wędlin bez jakiejkolwiek straty jakości. Należy jednak pamiętać, że po otwarciu lub rozszczelnieniu hermetycznego opakowania czas bezpiecznego przechowywania produktów znacząco się skraca.
Przykład mięsa zapakowanego próżniowo: