Cała prawda o podrobach!

Cała prawda o podrobach!

Podroby są nieodłączną częścią tradycyjnych, polskich (i nie tylko) przepisów kulinarnych. Jednakże wiele osób zarówno wątróbkę, jak i żołądki, nerki czy serca wspomina jako koszmar swojego dzieciństwa. Duża część Klientów odwiedzających sklepy mięsne różnych firm omija zarówno same podroby, jak i zawierające je wędliny szerokim łukiem, uważając że nie są zbyt smaczne i zdrowe. To MIT!

Wydawać by się mogło, że niska cena podrobów bierze się z faktu, iż nie są one pełnowartościowym produktem, co oczywiście nie jest prawdą. Zawierają naprawdę wiele cennych wartości odżywczych oraz witamin, a przy odrobinie inspiracji i umiejętności kulinarnych można z nich wyczarować pyszne dania!

W ofercie firmy Kiszeczka znajdziesz wiele wędlin podrobowych, do produkcji których używamy m.in. ozorów, wątróbek czy serc. Zastanawiasz się pewnie, czy warto je kupować? Odpowiedź jest prosta – oczywiście, że TAK!

Jak to jest z tymi żołądkami, sercami i wątróbką?

Podroby zawierają wiele cennych składników odżywczych, takich jak: żelazo, cynk, a także zestaw witamin ADEK. Dodatkowo są niskokaloryczne – 100 gramów podrobów zawiera zaledwie ok. 150-200 kalorii.

Podroby mogą być doskonałym składnikiem farszu, który wykorzystać możesz np. w pierogach lub kluskach. Idealnie nadają się do faszerowania drobiu, jak również mogą występować jako samodzielne dania – podsmażone na maśle z cebulką lub w formie gulaszu. Przygotowane przysmaki można zjeść np. z ziemniakami, chlebem albo kopytkami– dodatki te możesz nabyć również w naszych sklepach.

Żołądki, a także serca są przy okazji świetnym źródłem kolagenu, który niezbędny jest nie tylko dla zachowania zdrowej cery i jędrnej skóry, ale również prawidłowego funkcjonowania mięśni oraz stawów. Wątróbka jest natomiast skarbnicą żelaza, a więc warto ją włączyć do codziennej diety u osób z anemią czy niskim poziomem tego składnika odżywczego w organizmie.

Dodatkowo podroby zawierają cholinę, która odgrywa kluczową rolę w procesach metabolicznych, a także kwasy DHA, skutecznie poprawiające pracę mózgu, zapewniając przy tym maksymalną koncentrację.

żołądki indyk

Czy produkty marki Kiszeczka zawierające podroby są zdrowe?

Podroby pochodzą od tych samych hodowców, od których nabywamy mięso. Proces produkcji wędlin podrobowych niczym nie różni się od tworzenia naszych pozostałych wyrobów. Wykorzystujemy wyłącznie najlepsze jakościowo podroby, a powstawanie wędlin na każdym etapie podlega ścisłej kontroli jakościowej. Produkty zawierające podroby możesz więc jeść bez najmniejszych obaw o zdrowie.

W naszej ofercie produktów, w których składzie znajdują się podroby, znajdziesz m.in. pyszne pasztetowe, różnorodne salcesony, jak również znane i cenione kaszanki –Tradycyjną, Exclusive oraz Grillową.

Wędliny podrobowe

Dlaczego jeszcze warto kupować produkty zawierające w swoim składzie podroby?

Ogromną zaletą wędlin podrobowych jest ich niska cena. Dzięki temu możesz zadbać o domowy budżet, nie rezygnując przy tym z pełnowartościowych, a jednocześnie smacznych produktów. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego oraz sklepów stacjonarnych.

W ladach chłodniczych czekają na Ciebie nie tylko wędliny podrobowe, ale również różnorodne mięsa, gotowe produkty, które możesz „wrzucić na ruszt”, takie jak: burgery, cevapcici czy szaszłyki, a także wyroby garmażeryjne oraz dania gotowe.

Zapraszamy na zakupy!